28114455401_c6324f90e9_z.jpg

24 unge fra Vejle slap kontrollen til Wonderful Days

  Den 6.-10. juli var over 1.000 unge og frivillige samlet til festivalen Wonderful Days på Blåkilde Efterskole. Under temaet ’Lose control’ blev deltagerne udfordret med sjove aktiviteter og natløb, men der var også tid til refleksion og samtale i mindre grupper. Billede af Helle Videbæk

   

  Se film fra festivallen

  Det var trætte, men glade, teenagere, der søndag eftermiddag tog hjem fra Blåkilde Efterskole efter fem dages festival.

  Wonderful Days er KFUM og KFUK’s festival for 13-19- årige, og omkring 600 danske unge fra hele landet deltog sammen med knap 100 internationale gæster fra 11 forskellige lande, heriblandt Ukraine, Myanmar, Palæstina og USA.

   

  Slip kontrollen

  Festivalens tema var ’Lose control’, og under festivalen fik de unge mulighed for at slippe kontrollen og få en pause fra præstationspres og 12-taller.

  Med aktiviteter som bumberball, folkedans på glidebane og adventurerace fik deltagerne lejlighed til at udfordre sig selv og hinanden. I mindre grupper samledes de dagligt for at reflektere over oplevelserne og tale om tro, tvivl og det at overlade kontrollen til noget større.

  Der var også koncerter med danske navne som Velvet Volume og Turboweekend, og fredag var over 500 lokale, familie og venner på besøg til Åben Festival.

   

  Helt særlig stemning

  Wonderful Days afholdes hvert tredje år, og det er to år siden forberedelserne til dette års festival gik i gang. I alt har omkring 360 frivillige brugt uendeligt mange timer på at skabe en god festival for de unge deltagere.

  På festivalen bredte sig hurtigt en meget positiv stemning, som både gæster og frivillige bemærkede.

  Festivalchef Jacob Solsø Holm forklarer det med deltagernes gåpåmod:

  ”Lige meget hvor man har mødt folk, har de været smilende og glade. De har kastet sig ud i aktiviteter og udfordringer, og de har søgt fællesskabet og villet hinanden. Ingen lod sig slå ud af regnen, og der har været godt gang i alle aktiviteter,” siger Jacob Solsø Holm.

  Han fremhæver også de mange frivillige, som han er dybt imponeret over:

  ”En af grundene til, at det er gået så godt, er, at vi har så enormt mange dygtige og engagerede frivillige, som tager deres opgaver på sig med stor ansvarsfølelse,” siger Jacob Solsø Holm.